İlk kez bir sağlık ocağı mesai saatinden sonra da çalışacak

Haber Giriş : 19 Kasım 2004 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü'nde başlatılan uygulamayla, 22 Kasım Pazartesi gününden itibaren şehir merkezindeki 3 sağlık ocağında mesai saatleri sonrasında da gönüllü olarak vatandaşlara sağlık hizmeti sunulacak.

Türkiye genelinde ilk defa, şehir merkezindeki sağlık ocakları mesai saatleri sonrasında gönüllü olarak vardiya sistemine geçti. Erzurum il merkezindeki Ceylanoğlu, Filizdolunay ve Dadaşkent sağlık ocakları Cumartesi, Pazar günlerinde de vatandaşlara sağlık hizmeti sunacak.

Sağlık ocağındaki doktor, ebe ve diğer sağlık görevlileri her ay fazladan çalıştıkları saatler karşılığında izin kullanabilecek.

Sağlık ocakları, hafta sonlarında mesai saatleri sonrasında 4 saat fazladan çalışacak. Bu süre içerisinde muayene, pansuman, aşı ve diğer sağlık hizmetleri aksatılmadan sürdürülecek.

Erzurum Sağlık Müdürü Dr. Ali Daştan, şehir merkezindeki sağlık ocaklarında vardiya sistemini başlatan ilk şehir olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, uygulamanın genişletilmesi için çalışmaların devam edeceğini söyledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber